Vandaag start de .nl registry (de SIDN) met de overschakeling naar haar nieuwe registratie-systeem. Deze overschakeling zal volgens de SIDN 24u in beslag nemen. De overschakeling gaat van start dinsdag 16 maart 2010 om 12u en eindigt woensdag 17 maart 2010 om 12u.

Gedurende deze overschakeling is het niet mogelijk nieuwe .nl-namen te registreren of wijzigingen door te voeren bij reeds bestaande .nl-namen. Vanaf woensdag 17 maart 2010 is dit terug mogelijk.

Verhuizingen van .nl-namen die na vrijdagmiddag 12 maart 2010 zijn aangevraagd en niet actief goedgekeurd of afgekeurd zijn door de huidige registrar, komen hoogstwaarschijnlijk te vervallen. Deze verhuizingen dienen op woensdag 17 maart 2010 na 12u opnieuw opgestart te worden met de vanaf dan vereiste autorisatie-code (token).

Uiteraard zullen tijdens deze omschakeling reeds geregistreerde .nl-namen blijven functioneren. De Whois-informatie kan ook steeds geraadpleegd worden tijdens deze omschakeling al is het mogelijk dat je hier korte onderbrekingen ondervindt.

Auteur

1 Comment