Norid (.no registry) overweegt om het Noorse domein ook toegankelijk te maken voor particulieren. Momenteel kunnen enkel bedrijven hun domeinnaam onder de .no extensie registreren en hier zijn dan nog eens stricte voorwaarden aan verbonden. Zo dient zowel de eigenaar als het administratief contact een bedrijf te zijn in Noorwegen en mag een bedrijf maar maximum 20 .no namen registreren.

Nu de Noorse registry overweegt het .no te releasen voor particulieren, steken er ook een aantal vragen de kop op. Gaan we het .no domein sowieso releasen voor individuen? Welke regels gaan we aan een eventuele release verbinden? Welke documenten zouden particulieren eventueel dienen door te sturen? Moet er, net zoals bij bedrijven, een limiet komen op het aantal .no namen dat een particulier kan registreren?

Nog een heleboel zaken dus waar Norid nog niet uit is. We houden u in ieder geval verder op de hoogte.

Auteur

Comments zijn gesloten