Vanaf 7 februari 2010 versoepelt de registratie-procedure voor Colombiaanse domeinnamen aanzienlijk. Momenteel is er genotarizeerd papierwerk nodig om een domeinnaam onder het Colombiaanse domein te registreren. Dit zal vanaf 7 februari niet langer nodig zijn. Verder zal het ook voor individuen mogelijk worden een naam onder de Colombiaanse extensie te registreren. Daarnaast dient er ook geen gebruik meer te worden gemaakt van een lokaal contactpersoon in Colombia, de vereiste local presence wordt dus afgeschaft. Het zal ook mogelijk worden domeinnamen per jaar te registreren. Nu diende dit minstens per 2 jaar te gebeuren. Ten slotte gaat de registry ook transfers toestaan. De registry hoopt dat door deze maatregelen het aantal registraties van Colombiaanse namen zal stijgen waardoor ze na verloop van tijd een prijsdaling kunnen doorvoeren.

De registry overweegt ook om het .co domein te releasen. Momenteel kunnen namen enkel geregistreerd worden onder het .com.co domein. De registry denkt er nu over het .co domein ook ter beschikking te stellen voor registratie. De eerste stap in deze release zou een sunrise periode zijn waarbij houders van een .com.co naam die geregistreerd is voor 30 juli 2008 de kans krijgen deze naam onder het .co domein te registreren. Meer informatie hieromtrent volgt later nog.

Auteur

Comments zijn gesloten