Er was duidelijk behoefte aan een eenvoudig downloadbare spreadsheet van alle nieuwe gTLD’s. We hebben all informatie geüpdatet zodat deze alle laatste resultaten die ICANN vrijgegeven heeft bevat. Met deze informatie in handen konden we ook een schatting maken van de mogelijke startdata voor de sunrise van de nieuwe gTLD’s. Deze schatting gaat ervan uit dat de eerste sunrise inderdaad 5 oktober van start gaat en dat ICANN inderdaad 20 nieuwe TLD’s per week zal releasen, zoals ze eerder vermeldden.

Indien er meerdere aanvragen werden ingediend voor dezelfde TLD is het natuurlijk bijzonder moeilijk om te voorspellen wanneer deze TLD effectief gereleased zal worden, aangezien dit afhankelijk is van de registry waaraan de TLD uiteindelijk zal toegewezen worden. Enkele andere opvallende resultaten uit onze schatting zijn dat .paris al eind november gereleased zou kunnen worden. Enkele weken later zou de gesloten TLD .McDonalds beschikbaar worden (gesloten betekent dat enkel McDonalds deze extensie zal gebruiken), .book zal waarschijnlijk niet meer voor de feestdagen gereleased worden. Enkele andere data voor de sunrise stadsgerelateerde TLD’s zouden de volgende kunnen zijn: .london in februari 2014, .gent en .amsterdam in mei, .vlaanderen in juli and .brussels in augustus.

De volledige lijst van alle nieuwe gTLD’s en hun vermoedelijke go-live datum: bn.md/gTLDList

Auteur

Comments zijn gesloten