De Zweedse registry IIS (.se-registry) zal eind augustus het beheer van de .nu-registry overnemen. Alle geregistreerde namen zullen vanaf dan door hen beheerd worden, evenals alle nieuwe registraties, transfers, redelagaties,…

Aangezien er bij dergelijke overname wel wat werk komt kijken, zal het .nu-systeem gesloten worden tussen 30 augustus 2013 en 2 september 2013. Op 30/08/2013 om 20u zal het systeem afgesloten worden, op 02/09/2013 om 8u zal de overname normaal voltooid zijn en wordt het systeem terug opgestart.Na deze overname wijzigt er niets voor de eigenaars van bestaande .nu-namen. De namen zullen ook gewoon al die tijd werken. Bij vragen of problemen kunnen de eigenaars ook steeds contact opnemen met hun eigen registrar.

Van 30/08/2013 tot 02/09/2013 zal het systeem ontoegankelijk zijn voor iedereen. Gedurende deze periode zal het dus niet mogelijk zijn om nieuwe registraties uit te voeren of om wijzigingen aan te brengen aan bestaande namen. .nu-namen die tussen 30/08/2013 en 02/09/2013 vervallen, zullen zonder problemen op 2 en 3 september verlengd kunnen worden. Uiteraard staat het de eigenaars van deze namen ook vrij deze reeds voor 30 augustus te verlengen.

Verder vraagt de registry ook om zaken die enkele dagen tijd in beslag nemen, zoals bijvoorbeeld een transfer van een .nu-naam die standaard 5 dagen duurt, tijdig op te starten. Er wordt gevraagd ervoor te zorgen dat dergelijke zaken voltooid zijn voor 26 augustus 2013 om problemen te vermijden. Tussen 28 augustus 2013 en 2 september 2013 zal het ook niet mogelijk zijn nameservers te updaten voor .nu-namen.

Vanaf 2 september 2013 zal alles weer lopen zoals voorheen, alleen zal vanaf dan het technische en administratieve beheer lopen van de Zweedse registry.

Auteur

Comments zijn gesloten