De Colombiaanse extensie, .co, zal binnenkort door Google behandeld worden als een generische extensie (gTLD) in plaats van als een landextensie (ccTLD). Normaal gezien zorgt Google er voornamelijk voor dat een ccTLD hoog gerangschikt staat in het land waar de ccTLD voor staat. Als iemand in Colombia dus informatie over een bepaald onderwerp wenst te verkrijgen via Google zal Google ervoor zorgen dat websites met een .co domeinnaam die informatie over het desbetreffende onderwerp bevatten hoger gerangschikt staan dan websites uit andere landen.

Naast de ccTLD’s heb je echter ook de gTLD, de generische extensies, zoals bijvoorbeeld .com, .net, .org,… Deze extensies kunnen niet aan een land gelinkt worden en worden door Google beschouwd als internationale extensies. Of je nu vanuit België of vanuit Canada op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, je maakt evenveel kans om op een site terecht te komen die gebruik maakt van een generische extensie.

Google heeft dus nu beslist om het .co-domein, wat een landextensie is, als een generische extensie te gaan behandelen. Dit zal echter enkel gebeuren als de content van de website ook wereldwijd bedoeld is en niet enkel toegespitst is op Colombia.

Auteur

Comments zijn gesloten