Begin december start de sunrise periode voor .tel namen. Telnic (de .tel registry) wil door dit initiatief een waardige concurrent worden voor de Witte en Gouden Gids. Maar wat houdt zo een .tel naam exact in en wat zijn de voordelen?

Om te beginnen biedt .tel aan iedereen de mogelijkheid zijn of haar contactgegevens te centraliseren. Eens u een .tel naam geregistreerd hebt, kan u uw adres, telefoon- en faxnummer, e-mail, gsm,… kortom al uw contactgegevens op één plaats verzamelen. Op deze manier bespaart u iedereen die uw gegevens wil terugvinden (klanten, leveranciers,…) enorm veel tijd.

Belangrijk om weten is dat er aan een .tel naam geen website gekoppeld wordt. Hoe gaat alles dan in zijn werk? U registreert een .tel naam en plaatst uw contactgegevens onder deze naam. Personen die uw contactgegevens willen raadplegen, kunnen dit doen via hun iPhone of Blackberry. Ze krijgen alle informatie te zien en met een simpele druk op de knop kunnen ze u contacteren.

Het voordeel van geen website te hebben, is dat uw .tel naam niet beheerd hoeft te worden door een IT afdeling. U kan zelf in enkele minuten alle informatie updaten, aanvullen of verwijderen. Ook aan de privacy is gedacht. Telnic biedt u de mogelijkheid te werken met ‘access levels’. U bepaalt zelf wie welke informatie te zien krijgt. Zo kunt u instellen dat uw klanten enkel de contactgegevens van uw bedrijf te zien krijgen terwijl uw vrienden en familie ook uw privé-adres en telefoonnummer kunnen terugvinden via uw .tel naam.

Volgens Telnic is de kans reëel dat er een ware strijd zal losbarsten om bepaalde .tel namen als eerste te registreren. En dat zou kunnen kloppen, beeld u maar eens in dat u erin slaagt hotels.tel te registreren. De kans is groot dat de meeste hotels willen dat iedereen hun contactgegevens via deze naam kan raadplegen.

Een aantal firma’s hebben een manier gevonden om de .tel namen nog verder uit te diepen. Zo is Digitrad, een Parijse firma, van plan een multimediaal telefoonnummer aan te bieden. U zal dan steeds te bereiken zijn op het toestel dat zich het dichtste in uw buurt bevindt (uw bureautoestel, uw gsm,…).

Via bNamed kunt u intekenen voor de pre-registraties van .tel namen. Via deze link vindt u eveneens de prijzen voor de pre-registraties terug.

Business week besteedt deze week ook ruimschoots aandacht aan de .tel namen.

Auteur

2 Comments