Een .frl domeinnaam registreren was al een hele tijd mogelijk maar enkel als de naam minimaal uit 3 karakters bestond. Hier komt binnenkort verandering in. Vanaf 1 oktober zal je ook een .frl domeinnaam kunnen registreren bestaande uit 2 karakters. Deze 2 karakters mogen een combinatie van 2 letters, 2 cijfers of een cijfer en een letter zijn.

De release van deze 2 karakter namen onder de .frl extensie zal verlopen in 2 fases:

1) De voorrangsfase: 1 oktober 2022 tot 31 oktober 2022
Gedurende deze voorrangsfase krijgen nationale en lokale overheden, nationale country code managers en houders van een geregistreerde merknaam, bedrijfs- of handelsnaam voorrang om exact dezelfde 2 karakter domeinnaam te registreren als respectievelijke naam of landcode waarvan ze houder of beheerder zijn.
Het first come, first served principe is hier van toepassing en bij een succesvolle registratie zal er een éénmalige administratieve kost worden aangerekend.

2) General availabilty: vanaf 14 november 2022
Vanaf 14 november kan iedereen die dit wenst een naam onder het .frl domein registreren. Houd er wel rekening mee dat deze namen vanaf dan standaard als premium namen beschouwd worden door registry. Dit betekent dat voor zowel de registratie als de verlenging een hogere prijs aangerekend zal worden.

Auteur

Comments zijn gesloten