De Amerikaanse webshop Amazon start een platform in België en kiest hierbij voor een originele naam namelijk amazon.com.be.

De gekende webshop heeft besloten zich nu ook expliciet op de Belgische markt te gaan richten. Voorheen konden Belgische klanten al bestellen via bijvoorbeeld amazon.nl of amazon.fr waar ze ook in het Nederlands of het Frans verder geholpen worden maar nu komt er dus een webshop specifiek voor België.

Voor de Belgische webshop is dus gekozen voor amazon.com.be. Amazon kocht hiervoor niet enkel dat specifieke adres, maar heel com.be. Die naam was voordien in handen van een firma uit Sint-Niklaas die deze zonder veel succes als alternatieve extensie voor België en Brazilië in de markt trachtte te zetten.

Zo ver wij konden achterhalen bestonden er uiteindelijk slechts een handvol sites onder het .com.be domein, maar deze sites zijn ondertussen allemaal verdwenen. Het lijkt erop dat vroegere sites onder .com.be voornamelijk gebruikt werden door Braziliaanse bedrijven en particulieren om typo’s van .com.br namen op te vangen.

De naam amazon.be is al jaren in handen van Baloise Insurance die onder de naam “Amazon insurance” verzekeringen aanbiedt. Zij konden duidelijk niet overtuigd worden om deze naam te verkopen. Vandaar dat amazon dus op zoek gegaan is naar een alternatief.

De Belgische webshop van Amazon zou in de komende maanden gelanceerd worden. De eerste website van Amazon onder hun nieuwe domein is actief op https://sell.amazon.com.be/.

Auteur

Comments zijn gesloten