De Australische registry heeft aangekondigd dat ze vanaf 24 maart 2022 rechtstreekse registraties onder .au zullen toelaten. Tot op heden zijn enkel third level registraties mogelijk (.com.au, .net.au, .org.au) maar daar komt dus vanaf maart 2022 verandering in.

Met de release van het .au domein volgt Australië het voorbeeld van ondermeer de UK en Nieuw-Zeeland, die na jaren van nadruk leggen op third level domains (respectievelijk .co.uk en .co.nz) ook overgingen tot de release van .uk en .nz.

Op 24 maart 2022 start het Priority Allocation Process. Vanaf dan zullen eigenaars van een Australische domeinnaam gedurende 6 maanden voorrang krijgen om hun naam rechtstreeks onder .au te registreren. De eigenaar van getyourdomain.com.au zal dan getyourdomain.au kunnen registreren.
Indien partij A getyourname.com.au geregistreerd heeft en partij B getyourname.net.au en beiden willen getyourname.au dan zal er voorrang gegeven worden aan degene met de oudste domeinnaam-registratie.

Na 6 maanden kan iedereen die dit wenst een naam registreren onder .au. Je dient echter wel rekening te houden met de specifieke voorwaarden die de registry oplegt. Deze voorwaarden gelden nu eveneens voor een registratie onder .com.au of .net.au.

Je dient:

– Ofwel een geregistreerde merknaam te hebben in Australië of een Australisch bedrijf te zijn
– De domeinnaam die je wenst te registreren, dient overeen te stemmen met je bedrijfsnaam of merknaam of daar een afkorting van te zijn
– De naam mag ook verwijzen naar een product of dienst van degene die de naam wenst te registreren.

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, neem dan zeker even contact op met bNamed. We kunnen je ongetwijfeld alsnog uit de nood helpen.

Auteur

Comments zijn gesloten