UNR (Uni Naming en Registry) pakt op 28 april 2021 uit met een nooit eerder geziene veiling. Die dag zullen er immers 23 extensies die UNR momenteel beheert geveild worden. Heb je er altijd al van gedroomd zelf een extensie te beheren, dan is dit een uitgelezen kans.

De veiling zal verlopen volgens het principe van een Non Reserved Auction. Dit betekent dat alle extensies die dag effectief geveild zullen worden, ook als hun startbod niet gehaald wordt. Met een beetje geluk kan je dus de slag van je leven slaan.

Als jij degene bent die het winnende bod uitbrengt voor een extensie dan heb je vervolgens de keuze om gebruik te blijven maken van de back-end van UNR voor het beheer van de extensie of om deze extensie onder te brengen bij een service provider van jouw keuze. Je krijgt als veilingwinnaar wel de volledige controle over en eigendomsrechten van deze extensie inclusief alle kosten (zowel opbrengsten die gegenereerd worden als abonnementskosten die betaald moeten worden).

Je houdt er best wel rekening mee dat, eens je de nieuwe eigenaar wordt van een dergelijke extensie, je gebonden bent aan alle regels en kosten die ICANN (de overkoepelende organisatie voor gTLDs) oplegt. Deze kosten omvatten ondermeer een jaarlijkse maintenance fee van om en bij $ 25.000.
Bovendien neem je ook het beheer over van alle reeds geregistreerde namen onder deze extensie.

UNR verzekert de eigenaars van namen onder deze extensies trouwens dat de veiling geen impact zal hebben op de uptime van hun domeinnaam.

Hieronder vind je alvast de lijst van extensies die geveild worden en hun respectievelijk startbod:

$ 0: .hiv, .juegos, .llp
$ 150.000: .tattoo
$ 250.000: .guitars, .hiphop
$ 300.000: .country
$ 350.000: .blackfriday, .christmas
$ 500.000: .audio, .diet, .flowers, .lol, .mom, .pics
$ 570.000: .sexy
$ 850.000: .property
$ 1.000.000: .click, .hosting
$ 1.300.000: .photo
$ 3.000.000: .link
$ 3.500.000: .game

Auteur

Comments zijn gesloten