Toen de Maltese registry op 1 december 2017 startte met de release van de .mt-extensie riepen ze een zogenaamde preferential period in het leven. Deze eindigt op 30 november 2020. Tijdens deze preferential period blokkeert de Maltese registry de .mt-versie van alle .com.mt en .org.mt namen die voor 1 december 2017 geregistreerd werden. Eigenaars van dergelijke .com.mt of .org.mt-naam krijgen dan voorrang om hun naam rechtstreeks onder .mt te registreren. Bovendien kunnen ze gedurende heel deze preferential period gratis gebruik maken van hun .mt-naam.

Maar deze periode eindigt dus op 30 november 2020. Vanaf dan kan iedereen die dit wenst een naam onder .mt registreren en kan je als eigenaar van een .com.mt of .org.mt geen rechten meer laten gelden op een specifieke .mt-naam.

Na de preferential period is het gebruik van je .mt-naam die overeenstemt met je .com.mt of .org.mt-naam ook niet langer gratis.

Auteur

Comments zijn gesloten