Afnic (de .fr-registry) viert feest want de .fr-extensie blaast 34 kaarsjes uit. Sinds de start van deze extensie is er al heel wat veranderd wat de populariteit van het .fr-domein enkel maar ten goede kwam.

In september 2020 waren er wereldwijd ongeveer 3,6 miljoen .fr domeinnamen geregistreerd. Tot eind jaren ’90 was het .fr domein enkel beschikbaar voor Franse bedrijven. Sinds 2006 konden echter ook particulieren hun gewenste naam onder .fr registreren wat leidde tot een enorme boost in het aantal registraties.

Sinds Afnic ook de vereiste van local presence liet varen waardoor je niet langer over een lokaal adres diende te beschikken om een .fr naam te registreren, nam het aantal .fr-registraties nog verder toe.

De .fr-extensie doet het trouwens bijzonder goed in Frankrijk zelf, zo gelooft 91% van de Franse bedrijven dat een .fr-naam vertrouwen uitstraalt en prefereert 52% van de Franse bedrijven een .fr-naam boven een .com.

Auteur

Comments zijn gesloten