Een tijdje geleden overschreed de SIDN (.nl-registry) de kaap van de 6 miljoen domeinnaam-registraties. En daar zijn ze uiteraard best trots op.

Op 18 juni werd de 6 miljoenste .nl-naam geregistreerd en ondertussen staat de teller zelfs al op 6.006.750 .nl namen. Van deze goed 6 miljoen .nl-namen zijn er ook iets meer dan de helft beveiligd met DNSSEC.

De SIDN gaf aan dat de corona-crisis een belangrijke rol gespeeld heeft bij het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. ‘Tijdens de corona-crisis steeg het aantal .nl-registraties plots bijzonder snel omdat meer ondernemers hun pijlen plots op online verkoop gingen richten. Hierdoor werd de kaap van de 6 miljoen .nl-registraties veel sneller gerond dan verwacht,’ aldus de SIDN.

In 2003 werd de kaap van 1 miljoen .nl namen gehaald, in 2012 stond de teller op 5 miljoen. Sinds 2012 vlakte het aantal nieuwe .nl-registraties wat af maar de corona-crisis gaf dus een boost aan de nieuwe registraties.

En hoewel er reeds meer dan 6 miljoen .nl-namen geregistreerd zijn, blijven er natuurlijk nog tal van leuke .nl domeinnamen beschikbaar voor registratie.

Auteur

Comments zijn gesloten