Mandavi / CC BY-SA

Het jongste land ter wereld, Zuid-Soedan, is gestart met de release van zijn eigen domeinnaam-extensie. Vanaf heden kan je je naam aanvragen onder de third level extensies .com.ss, .net.ss, .biz.ss en .me.ss.
De second level extensie van Zuid-Soedan is .ss, nogal ongelukkig gezien de geschiedenis. Ongetwijfeld is dit ook één van de redenen waarom voorlopig enkel third level extensies beschikbaar zijn.

De release van de extensie zal verlopen in 4 fasen:

1) De Sunrise: tot en met 15 juli 2020
Tijdens de sunrise kunnen houders van een geregistreerde merknaam of bedrijfsnaam hun naam aanvragen. De naam dient voor minstens 2 jaar geregistreerd te worden en je dient een bewijs mee te sturen dat jij wel degelijk recht hebt op de naam in kwestie (bv. een bedrijfscertificaat, merknaam-registratie,…).

2) De Landrush: 17 juli 2020 tot en met 17 augustus 2020
Tijdens de landrush kan iedereen die dit wenst een naam aanvragen onder één van de third level extensies. Indien er meerdere aanvragen zijn voor dezelfde naam dan zal de naam in kwestie na de landrush via een veiling verkocht worden aan de hoogste bieder.

3) Early Access Period (EAP): 19 augustus 2020 tot en met 29 augustus 2020
Tijdens de Early Access Period (EAP) kan iedereen die dit wenst een naam registreren onder één van de third level extensies. De namen zullen worden toegekend via het first come, first served principe. De prijs van de namen in kwestie zal geleidelijk dalen per dag.

4) General Availability (GA): vanaf 1 september 2020
Vanaf 1 september 2020 kan iedereen die dit wenst een naam registreren onder één van de third level extensies voor een vaste prijs. De namen zullen worden toegekend op basis van het first come, first served principe.

Auteur

Comments zijn gesloten