Vergaderingen plannen via je eigen .meet-domeinnaam? De partner van je dromen online tegen het lijf lopen via een .meet-site? Google Registry steekt hier jammer genoeg een stokje voor.

Google Registry (de registry die ondermeer .app, .page en .dev beheert) heeft beslist om de .meet-extensie niet beschikbaar te stellen voor het grote publiek. Opmerkelijk is ook dat ICANN (de overkoepelende organisatie voor alle gTLDs) hen hierin gevolgd is. In principe dient een generische extensie aan iedereen de mogelijkheid te geven om een naam onder dit domein te registreren. Google werd door ICANN vrijgesteld van deze vereiste. Best een controversiële beslissing.

Google zelf beheert natuurlijk Google Meet, een online platform om te kunnen videochatten. Google besloot om het .meet domein ondermeer te gebruiken om deze diensten verder aan te bieden. Het feit dat concurrent Zoom in deze Corona-tijden ongezien boomt, zal hier ongetwijfeld ook een rol in spelen.

De .meet-extensie was oorspronkelijk in handen van Afilias, de registry die ondermeer .info beheert. Afilias dacht dat deze extensie perfect zou zijn voor dating sites. In 2015 nam Google Registry dit domein over van Afilias.

Auteur

Comments zijn gesloten