In 2020 is DNS Belgium (de registry achter .be, .vlaanderen en .brussels) samen met Close the gap van start gaan met hun eigen goede doel: DigitalForYouth. Hiermee blazen ze nieuw leven in afgedankte laptops. Deze verdelen ze vervolgens onder Belgische scholen en instellingen voor wie het financieel moeilijk is deze nieuw aan te kopen.

De Corona-crisis zorgde ervoor dat DigitalForYouth ineens een vliegende start nam. Aangezien er noodzakelijkerwijs overgeschakeld werd naar thuisonderwijs, werd ook direct duidelijk hoe problematisch het gebrek aan een eigen computer kan zijn bij studenten en leerlingen. Eind maart lanceerde DigitalForYouth een oproep om laptops en geld te doneren. Als snel stroomde er vanuit de Vlaamse regering € 200.000 naar dit project. Ook verschillende grote bedrijven sprongen mee op de kar. Onder andere Telenet, Proximus en BNP Paribas Fortis doneerden geld en laptops.

Ondertussen heeft DigitalForYouth reeds meer dan 11.000 laptops verdeeld. Er komen er sowieso nog enkele duizenden bij.

Maar dat kan natuurlijk altijd nog beter. Als je oude laptops hebt (minstens Core i3, i5 of i7, met lader) dan kan je die doneren door te mailen naar donations@close-the-gap.org. Deze worden op professionele wijze klaargemaakt voor hergebruik (alle data wordt verwijderd en de laptops worden voorzien van volledig nieuwe software).

Financiële giften kunnen gestort worden op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding “L83229 : Digital4Youth” of met de gestructureerde code ***128/3229/00092***
Donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar.

Auteur

Comments zijn gesloten