De meeste voorkomende bedrijfsvorm in België is de “BVBA”. Door aanpassingen in de vennootschapswetgeving heet die nu officieel “BV”. Nog niet veel bedrijven lijken dit gemerkt te hebben , want de meeste bedrijven verwijzen nog steeds naar zichzelf als een “BVBA”. Maar zeker voor die waarbij de bedrijfsvorm ook onderdeel maakt van het adres van hun website en e-mail, zou dit wel eens een belangrijke aanpassing kunnen zijn.Minstens één bedrijf heeft de nieuwe benaming alvast wel bemerkt: Sinds een paar weken registreert “Web Wolves” op grote schaal de “BV”-versie van domeinnamen van bedrijven die nu “BVBA” in hun adres hebben staan. Daarna contacteren ze de rechtmatige eigenaar met een voorstel om die naam over te nemen, maar dan natuurlijk wel tegen aan extra hoog tarief. Het lijkt voornamelijk om domeinnamen te gaan onder “.be”.

Als je zo’n voorstel zou krijgen, laat je dan zeker niet belazeren. De regels voor .be domeinnamen bieden een uitzonderlijk goede bescherming tegen cybersquatting. Zeker daar in deze situatie de geregistreerde domeinnaam steeds exact overeen stemt met de bedrijfsnaam, is er geen discussie mogelijk en ben je als firma goed beschermd. Je rechten laten gelden voor een .be domeinnaam kan de cybersquatter bovendien geld kosten. Die mag een factuur verwachten van tot wel € 1750 per domeinnaam die iemands rechten schendt, als je de Alternatieve Dispuut Resolutie (ADR) procedures volgt.

Auteur

Comments zijn gesloten