Normaal zou de .ar extensie vandaag beginnen aan de general availability. Concreet betekent dit dat vanaf vandaag iedereen die dat wenste een naam zou kunnen registreren rechtstreeks onder .ar. Deze general availability is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Reden voor het uitstel zijn de betalingsproblemen die NIC.AR momenteel ondervindt voor landrush-applicaties. De landrush is de vorige fase in de release van .ar. Tijdens deze fase kon iedereen die dit wenste een aanvraag indienen voor een .ar-naam, weliswaar aan een hogere prijs. Indien er meerdere aanvragen waren voor 1 naam werd via een lotterij-systeem bepaald aan wie de .ar-naam zou worden toegekend. De winnaar had dan enkele dagen tijd om de betaling voor de aanvraag in orde te brengen. Deed hij dit niet dan werd de naam toegewezen aan de volgende.

En het is dus bij deze betalingen dat het verkeerd gaat. De registry kan momenteel geen betalingen van winnaars ontvangen en verwerken. Ze werken naarstig aan een oplossing. Eens dit euvel van de baan is, zullen de winnaars van de landrush-aanvragen terug gecontacteerd worden met de vraag de betaling te voldoen. Als zij dit niet doen, gaat de aanvraag naar de volgende die dan ook weer x-aantal dagen tijd krijgt om te betalen.

Eens alle landrush-betalingen ontvangen en verwerkt zijn en de landrush-namen dus aan de juiste partij zijn toegekend, kan er overgegaan worden naar de general availability.

We zullen jullie verder op de hoogte houden, maar ook wij wachten voorlopig nog verder in spanning af.

Auteur

Comments zijn gesloten