Tradities zijn er om in ere te houden. En zeker als ze met eten te maken hebben, doen wij daar niet moeilijk over. Hier werd er deze middag alvast heerlijk gesmuld van worstenbroden en appelbollen op deze ‘verloren’ maandag.

Over waar de traditie exact vandaan komt is wat discussie. Maar wij doen alvast alsof de enige echte waarheid is dat dit ontstond in de Antwerpse haven. Traditioneel mochten de havenarbeiders op de maandag na de eerste zondag na Driekoningen op kosten van de baas drinken. Daarbij werd hen iets warms te eten aangeboden, een worstenbrood. De appelbol werd later toegevoegd om ook de zoetebekken iets aan te bieden. Maar die dag werd er niet gewerkt en werd daarom ‘verloren’ maandag.

Wij werken vandaag wel verder, maar houden de traditie in ere om ’s middags heerlijke worstenbroden en appelbollen te verorberen. Smakelijk!

Auteur

Comments zijn gesloten