We weten allemaal dat beveiliging van de DNS tegenwoordig noodzakelijk is. Net daarom werd DNSSEC ontwikkeld. DNSSEC voegt data-integriteit toe aan het domeinnaamsysteem, om valse, aangepaste of onvolledige data te voorkomen.
Om te voorkomen dat de bescherming van DNSSEC gekraakt wordt, dienen de beveiligingssleutels regelmatig te wijzigen.
Op 1 januari 2020 lanceert de .sk-registry een geautomatiseerd systeem, de CDS-Scanning, dat het eenvoudiger maakt om jouw domeinnaam veilig te houden. Of je nu nieuwe en onbestaande records toevoegt of een update uivoert aan de bestaande DNSSEC-records van je domeinnaam, vanaf nu gaat alles automatisch.
Als nieuwe records gedurende 72 uur stabiel blijven, worden deze aan je DNSSEC-records en je domeinnaam toegevoegd. Het updaten en overschrijven van bestaande codes zal gebeuren zonder extra actie van uw kant.
Het scannen op nieuwe records gebeurt dagelijks om dataverlies te vermijden.
Let wel: dit enkel van toepassing is als je je eigen nameservers gebruikt.

Jij, als domeinnaamhouder, hoeft niets te doen, je domeinnaam en website zullen op dezelfde manier blijven werken als voordien.

.sk is de derde registry die deze geautomatiseerde CDS-Scanning aanbiedt. Ze volgt .ch en .cz in deze state-of-the-art technologie.

Auteur

Comments zijn gesloten