NIC.ar is van plan de second level extensie .ar openstellen voor registraties. Hiermee volgen ze het voorbeeld van onder andere Nominet die ook .uk namen beschikbaar stelden voor het brede publiek.

Tot nu toe zijn registraties in Argentinië enkel mogelijk onder third level domeinen, zoals .com.ar en .net.ar, maar binnenkort kan je mogelijk ook je domeinnaam rechtstreeks onder .ar registreren.
Als het zover komt, krijgen de eigenaars van een .com.ar of .net.ar uiteraard voorrang om hun domeinnaam onder .ar te registreren. Als zowel de eigenaar van de .com.ar als de .net.ar-naam deselfde naam onder .ar wenst te registreren, zal er geen veiling gehouden worden om te beslissen wie de naam krijgt. NIC.ar zal simpelweg lootje trek doen en de gelukkige winnaar krijgt zijn .ar domeinnaam.
Vanaf de general availability zouden namen onder .ar wel toegekend worden op basis van het first come, first served principe.

Voor .ar is er ingewikkeld en te notariseren papierwerk dat ook nog eens naar het Spaans vertaald moet worden. Kies je echter voor het gebruik van onze local presence, dan zijn er geen documenten in te vullen!

Het is nog niet exact geweten wanneer de .ar ter beschikking komt voor registratie. Er was sprake van eind 2019, maar nu zouden de plannen al opgeschoven zijn naar 2020. Veel kan echter nog afhangen van de presidentsverkiezingen in oktober en de bijhorende prioriteiten die dan gesteld zullen worden.
Uiteraard houden wij je op de hoogte van de juiste lanceringsdata van zodra deze gekend zijn. Pre-registreren is nu al mogelijk!

Don’t cry for me Argentina … to be continued

Comments zijn gesloten