Afilias, de registry voor ondermeer .info, .bet en .pink, introduceert de registry lock voor alle 28 extensies die ze beheren. Deze registry-lock, niet te verwarren met de transferlock, is een extra beveiliging die je kan activeren om je domeinnaam te beschermen.

De transferlock, die meestal standaard en gratis actief is voor alle namen geregistreerd onder een generische extensie (.com, .info, .hosting,…) zorgt ervoor dat iemand anders je naam niet zomaar kan transfereren. De huidige registrar dient de naam eerst te unlocken alvorens de transfer kan opgestart worden. Dit kan op eenvoudige vraag van de eigenaar.

De registry lock gaat een aantal stappen verder. Als je een registry lock voor je naam activeert, kan er niets meer gewijzigd worden aan je domeinnaam. Je kan de naam niet transfereren, je kan de contactgegevens niet aanpassen, de nameservers kunnen niet geüpdatet worden,…
Op het moment dat de registry lock geactiveerd wordt, dien je ook door te geven wie er verantwoordelijk is voor deze naam. Als je toch iets aan de naam wil wijzigen, dient één van de verantwoordelijken voor de domeinnaam hiervoor een aanvraag in te dienen bij de registry. Vervolgens zal de registry controleren of de vraag effectief gesteld wordt door de verantwoordelijke. Dit gebeurt zowel per mail als telefonisch. Eens deze verificatie voltooid is, zal de gevraagde wijziging uitgevoerd worden.

Na Verisign (de registry voor onder andere .com) introduceert Afilias nu ook deze optie. Aan de activatie van een dergelijke registry lock is ook een jaarlijkse kost verbonden.

Auteur

Comments zijn gesloten