DNS-LU (.lu-registry) bereikte vorige week de kaap van 100.000 geregistreerde .lu domeinnamen. Een mijlpaal voor deze extensie.DNS-LU heeft 27 jaar na zijn lancering in 1992, de 100.000ste .lu domeinnaam geregistreerd. 100.000 geregistreerde .lu-namen mag dan niet zoveel lijken, als je dit afzet tegenover het aantal inwoners dan heeft 1 op 6 Luxemburgers een .lu domeinnaam, wat zeker geen slecht resultaat is. Het is gelijkaardig aan dit van Duitsland (1:5), het Verenigd Koninkrijk (1:6) en België (1:7) en een stuk beter dan deze van ondermeer Frankrijk (1:20) en Spanje (1:23).

Van deze 100.000 geregistreerde .lu namen zijn er ook 97.000 effectief actief. Bovendien kan DNS-LU ook steunen op een jaarlijkse groei van 3 à 4% en een renewal rate van maar liefst 89%. Domeinnamen onder het .lu-domein zijn voornamelijk populair bij bedrijven, maar liefst 75% van alle .lu domeinnamen werden geregistreerd door een bedrijf. 50% van alle .lu-namen werden geregistreerd door bedrijven uit en inwoners van Luxemburg, gevolgd door bedrijven en personen uit Frankrijk, België en Duitsland. De meeste van deze cijfers zijn zeer gelijkaardig met deze van België.

DNS-LU timmert dus al een hele tijd aan de weg en ziet dit harde werk nu beloont. Bovendien overweegt DNS-LU om tijdens de eerste helft van 2020 2 letter .lu registraties terug toe te laten wat het ongetwijfeld in stijging van het aantal .lu-registraties met zich zal meebrengen.

Auteur

Comments zijn gesloten