Vorige week is de domeinnaam voice.com door MicroStrategy Incorporated verkocht voor maar liefst 30 miljoen dollar. Deze transactie wordt gezien als de grootste domeinverkoop dit jaar en als de grootste publiek gemelde cash-verkoop ooit in de geschiedenis (volgens DNJournal).

Block.one, een Blockchain Software Developer, kocht deze domeinnaam om hun eerste dienst te lanceren: Voice, een nieuwe social media platform, volledig gebaseerd op blockchain. Zij willen zich onderscheiden van de andere social media platforms door een aanmelding enkel mogelijk te maken na controle van een, door de overheid uitgegeven, identiteitskaart. Zo willen ze internettrollen en bots een halt toeroepen.

Het bedrag dat betaald is voor voice.com is veel meer dan het dubbele dat betaald werd voor de (momenteel) tweede in lijn: sex.com. Deze kostte de koper “slechts” 13 miljoen dollar.

Er zijn ook andere domeinnamen die gekend zijn om van eigenaar te wijzigen voor zelfs veel hogere bedragen. Zo is er LasVegas.com, die voor 90 miljoen verkocht werd, en PrivateJet.com, welke voor 30 miljoen dollar van eigenaar wisselde. Echter werden deze bedragen niet volledig in cash betaald of omvatte de verkoop ook nog andere zaken.

Vele duurverkochte domeinnamen worden gevolgd door een aanvraag voor een gTLD, dus de kans is groot, dat als ICANN een nieuwe aanvraagronde lanceert, er ook een aanvraag gebeurt voor .voice, zoals eerder al gebeurde voor onder andere .sex, .clothing en .vodka.

Comments zijn gesloten