Vorige week werden meer dan 350.000 .uk domeinnamen (eindelijk) geclaimd door hun rechtmatige eigenaar. Gecombineerd over de laatste 3 weken, werden zelfs meer dan één miljoen .uk domeinnamen geregistreerd. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld de 271.000 .uk namen die tijdens de 52 weken van 2018 geregistreerd werden.

Bijna exact 5 jaar geleden werd het mogelijk rechstreeks onder .uk te registreren. Voor deze tijd waren enkel domeinnaamregistraties mogelijk onder subdomeinen zoals .co.uk en .org.uk. Echter werden de domeinnamen die geregistreerd werden door de eigenaars van een .co.uk (of .org.uk, .net.uk, …) gratis voor hen gereserveerd gedurende de eerste 5 jaar. Hierdoor hielden de meesten eigenaars hun .co.uk domeinnaam aan en maakten ze er geen werk van om dezelfde domeinnaam onder .uk te registreren (en hiervoor te beginnen betalen).

Het is duidelijk dat de mensen begrijpen dat de deadline om deze voor hen gereserveerde .uk domeinnamen te registreren nadert. Iedereen die nog een .uk-reservatie heeft, dient zijn domeinnaam voor 25 juni te registreren, zoniet komt de domeinnaam begin juli vrij voor het grote publiek.

Comments zijn gesloten