De Ierse registry heeft beslist om 3 speciale domeinnamen vrij te geven. Deze drie domeinnamen waren eerder gereserveerd omdat ze overeenkomen met andere top-level domeinextensies. Het gaat om…post.ie, aero.ie en coop.ie. Deze drie domeinnamen kwamen beschikbaar in een gefaseerd registratieproces.

De eerste fase was de sunriseperiode. Tijdens deze periode konden enkel personen of bedrijven met een erkende merknaam aanspraak maken op deze domeinen. Eén bedrijf deed dat ook en registreerde reeds post.ie.

De domeinnamen aero.ie en coop.ie gaan nu verder naar de volgende periode. Deze landrushperiode loopt van 25 juni 2019 tot 25 juli 2019. De domeinnamen zijn nu beschikbaar voor iedereen die voldoet aan de voorwaarden die de .ie registry opstelt. Namelijk economische banden kunnen aantonen met Ierland. Tijdens deze periode worden de domeinnamen beschikbaar gesteld aan premiumprijzen.

Indien één van beide domeinnamen nog beschikbaar is na deze periode, dan wordt deze aan het normale tarief aangeboden vanaf 1 oktober 2019. Iedereen kan dan deze domeinnaam registreren, indien je voldoet aan de .ie voorwaarden.

Comments zijn gesloten