Vorig jaar maakten we reeds melding dat verschillende van onze klanten mails ontvangen hadden van “Domeinnaam Register” en “EUDT.be” De laatste dagen ontvingen we terug erg veel klachten omtrent gelijkaardige mails maar nu verstuurd door dezelfde firma maar nu onder de naam “DNSBenelux”

Deze firma stuurt massaal mails uit naar eigenaars van domeinnamen met de melding dat iemand probeerde dezelfde naam te registreren onder een andere extensie. Mits betaling van een mooi bedrag kan dit echter tegengehouden worden.

Momenteel lijken voornamelijk Belgische domeinnaamhouders het doelwit van deze e-mails te zijn. De mails doen het uitschijnen alsof iemand uw domeinnaam onder.info wil registreren, maar dat jij voorrang krijgt (als je maar betaalt). Heel dat verhaal is natuurlijk verzonnen. De zogenaamde aanvraag voor die andere naam is fictief, evenals de regel dat jij in zo’n geval voorrang zou moeten krijgen.

Ons advies omtrent zulke mailtjes blijft grotendeels hetzelfde als 10 jaar geleden: de e-mail gewoon negeren, niet op in gaan.

Twijfel je? Neem dan contact op met een domeinnaam registrar die wel te betrouwen is (bijvoorbeeld waar je je eigen domeinnaam registreerde).

De mails zien er meestal als volgt uit:

Geachte heer/mevrouw,

We hebben een aanvraag binnen gekregen om de website www.XXXXX.info te laten registreren. We zien in ons systeem dat u de eigenaar bent van www.XXXX.be  Helaas kan dit voor u in de toekomst verstrekkende gevolgen hebben. Voorbeelden hiervan zijn onder andere verwarring in de zoekmachines en mogelijk zelfs imago en/of omzetschade. We zijn daarom verplicht om contact met u op te nemen en te vragen of hier bezwaar tegen heeft en om u het eerste registratierecht te bieden. Dit houdt in dat wij de aanvraag van de derde partij afwijzen en de website:

www.XXXX.info

Na een akkoord zullen doorlinken naar:

www.XXXX.be

Het komt erop neer dat u de eerste optie op de domeinnaam krijgt, dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. De aanvraag is gedaan vanuit de regio Antwerpen.
Doorgaans zijn wij verplicht om de domeinnaam voor 10 jaar vast te leggen en te beschermen. De jaarlijkse prijs voor de .INFO extensie is € 29,75 per jaar. Dit betekent dus een eenmalig bedrag van €297,50. Wanneer de doorlink voltooid is, zal al het verkeer wat naar de .INFO extensie gaat, automatisch op uw reeds bestaande website terecht komen. De verwerking hiervan duurt maximaal 24 uur. Uw domeinnaam is dan wereldwijd bereikbaar. De derde partij wordt afgewezen en deze kan niks met uw domeinnaam doen.

Overige informatie:

U ontvangt een eenmalige factuur van €297,50 exclusief btw voor een looptijd van 10 jaar.

Na een jaar kan het te allen tijde geannuleerd worden. U krijgt dan het resterende aantal jaren op uw rekening teruggestort.

Indien u hiermee akkoord gaat, stuur dan binnen 24 uur na ontvangen van deze email een akkoord per mail naar met daarin uw naam, en factuurgegevens naar XXXXX@dnsbenelux.com
Hierop volgend gaan wij de derde partij afwijzen en de doorlink in orde maken. U krijgt dezelfde dag nog alles per mail toegestuurd met alle informatie die u nodig heeft.

Met vriendelijke groeten,

XXXXX
Domain Name Services Benelux
XXXXX@dnsbenelux.com
www.dnsbenelux.com

 

 

Auteur

Comments zijn gesloten