2000px-.bv_logo.svgZo’n twee jaar geleden berichtten we reeds over het feit dat de Nederlandse .nl-registry (SIDN) mogelijk ook .bv zou mogen gaan verkopen. Die laatste is eigenlijk de landcode voor Bouvet Eiland, maar gezien dat eiland volledig onbewoond is, is die extensie nog niet eerder in gebruik genomen. Daar Bouvet Eiland een officieel bij Noorwegen hoort, valt de .bv extensie onder de verantwoordelijkheid van de Noorse registry NORID. Bij gebrek aan een lokale markt voor .bv, kwamen zij in contact met de SIDN. Zij waren wel geïnteresseerd in die extensie, want “BV” is in Nederland de meest voorkomende bedrijfsvorm.

Die gesprekken zijn nu abrupt tot een einde gebracht door de Noorse overheid. NORID moest bij hen een uitzondering aanvragen voor de domeinnaam-registratie-regels die de overheid aan Noorse landcodes oplegt. Met name de regel die aangeeft dat zulke domeinnamen enkel geregistreerd mochten worden door Noorse staatsburgers of Noorse bedrijven stond de verkoop aan Nederlandse firma’s natuurlijk aardig in de weg. De aanvraag hiertoe is nu officieel afgewezen. Noorwegen heeft besloten dat ze het extra geld dat dit zou kunnen opbrengen niet nodig hebben.

Auteur

Comments zijn gesloten