Zoals we reeds eerder berichtten, overwoog Nominet (.uk-registry) vorig jaar in oktober om registraties rechtstreeks onder het .uk-domein mogelijk te maken. De registry ontving ontzettend veel feedback over dit voorstel en dient nu te concluderen dat de registraties rechtstreeks onder de .uk-extensie toch niet zo eenvoudig zouden zijn.

Het idee is echter nog niet volledig van tafel geveegd. Nominet denkt er nu echter wel over na om de strenge regels die ze wilden koppelen aan een .uk-registraties ook te implementeren voor registraties onder .co.uk en .org.uk. Zo denken ze er bijvoorbeeld over om DNSSEC te promoten wat zou kunnen gaan van personen die DNSSEC gebruiken te belonen tot DNSSEC verplicht maken. Ook zouden ze de informatie die vertoond wordt in de Whois willen gaan verifiëren. Het is zelfs niet uit te sluiten dat er in de toekomst papierwerk gevraagd zal worden om na te gaan of de eigenaarsinfo die gelinkt is aan een .co.uk-naam of .org.uk-naam wel correct is. Dergelijk papierwerk werd een tijdje geleden ook al ingevoerd voor ondermeer .ru en .cn.

Bovendien denkt de registry er zelfs over om local presence in het Verenigd Koninkrijk verplicht te maken bij een registratie. De vraag is echter of het zover zal komen. Onlangs nog versoepelde Afnic (.fr-registry) zijn regels aangaande de local presence voorwaarden nog. Vanaf nu kan iedereen binnen de Europese Unie een .fr-naam registreren. Voordien diende je over een adres in Frankrijk te beschikken maar dat was in strijd met de Europese wetgeving.

Auteur

1 Comment