Traditional British PostboxEerder deze week werd een nieuwe TLD gelanceerd: .post. Maar het lijkt er op dat niemand dit gemerkt heeft. De “Universal Postal Union” had de TLD reeds aangevraagd in 2003, maar het duurde 6 jaar voor de aanvraag goedgekeurd werd en nadien nog eens 3 jaar voor hij (min of meer) gelanceerd werd.


We spreken over “min of meer” gelanceerd, want momenteel kunnen we nog geen enkele actieve .post domeinnaam vinden. Dus alles wat er gebeurd is, is eigenlijk dat de .post-extensie in de rootservers opgenomen is, zonder dat hij actief gebruikt wordt.

Koester ook nog niet te veel hoop op een eigen domeinnaam onder .post. De regels zijn erg streng. Enkel leden van de Universal Postal Union mogen een .post domeinnaam registreren. En dat is meestal slechts één bedrijf per land. Zoals bPost voor België, PostNL voor Nederland of Royal Mail voor Engeland. Zelfs grote commerciële spelers zoals UPS, TNT of FedEx vallen uit de boot en zullen niet in aanmerking komen voor een .post domeinnaam.

Auteur

Comments zijn gesloten