istock_000005822073xsmall1In de loop van 2011 voerde de .fr-registry (AFNIC) enkele nieuwe procedures in voor hun registrars. Dit hield onder andere in dat elke .fr-registry opnieuw de aanmeld-procedure moest doorlopen en enkele controles moest ondergaan. De dead-line hiervoor was eigenlijk begin 2012, maar sommige registrars blijken nu nog steeds hun accreditatie niet vernieuwd te hebben, waardoor hun contract binnenkort beëindigd wordt.Eenmaal een registrar-contract beëindigd is, dienen alle .fr-namen van zo’n registrar elders ondergebracht te worden. AFNIC heeft nu besloten om eenvoudigweg de domeinnamen over te dragen naar de eerste registrar die zich hiervoor kandidaat stelt. Enkele eenvoudige beperking zijn hiervoor wel van toepassing op de nieuwe registrar, maar het betekent dus wel dat sommige eigenaars van een .fr-naam mogelijk straks hun naam geregistreerd zien bij een registrar waar ze nog nooit van gehoord hebben. Mogelijk zelfs een die voor hen moeilijk te bereiken is of zelfs niet dezelfde taal spreekt.

Momenteel is nog niet geweten hoeveel namen op die manier overgedragen zullen worden naar een andere registrar. De eerste namen zullen op 22 mei van registrar veranderen. Meer nieuws hierover volgt nog…

Auteur

Comments zijn gesloten