Een tijdje geleden berichtten we reeds dat ICANN op de jaarlijkse ICANN meeting in Seoul bekend had gemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om niet Latijnse karakters als extensie te gaan gebruiken. Onder deze niet Latijnse karakters vallen onder meer het Chinese, het Arabische en het Cyrillische schrift. Deze beslissing werd met grote vreugde onthaald in de Oosterse landen.

Rusland lijkt nu het eerste land te zijn dat ook effectief van deze nieuwe mogelijkheid gebruik wenst te maken. Zij kondigen de release van de .РФ extensie aan. Deze release zal op de klassieke manier van start gaan met een sunrise periode. De sunrise zal gevolgd worden door een ladrush en een go-live.

Op 25 november start de sunrise periode voor deze nieuwe extensie. Deze periode zal lopen tot en met 10 maart 2010. Tijdens de sunrise krijgen de houders van zowel nationale als internationale merknamen de mogelijkheid om hun merknaam onder de .РФ extensie te registreren. Voorwaarde is wel dat de merknaam geldig is in Rusland.

Auteur

1 Comment