Een tijdje geleden berichtten we via deze site reeds uitvoerig over een rechtzaak die zich afspeelde in Kentucky. De gouverneur van Kentucky had 141 domeinnamen in beslag laten nemen die iets te maken hadden met gokken.  Uiteindelijk besloot de rechter dat de gouverneur geen jurisdictie had over domeinnamen. De volledige uitspraak kunt u hier nalezen.

Ondanks deze uitspraak wil de staat Minnesota nu ook domeinnamen die iets te maken hebben met gokken gaan verbieden. De staat probeert nu 11 internetproviders te overtuigen om ongeveer 200 websites die iets met gokken te maken hebben te blokkeren. In Minnesota is online gokken verboden, zelfs als de websites met gokspelletjes gehost worden buiten de Verenigde Staten.

Vele mensen menen echter dat de wet die gokken verbiedt, gedateerd is en dus niet van toepassing is op internetproviders. De wet bestond immers al voor er sprake was van Internet en is dus ook niet van toepassing op het Internet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Auteur

1 Comment