Vorig jaar registreerde SIDN (.nl registry) een groei van 18% voor nieuwe .nl registraties. In totaal werden er in 2008 495.673 nieuwe namen geregistreerd. Eind vorig jaar stond de teller op 3.191.127 geregistreerde .nl namen. Bovendien is ook gebleken dat Nederland het land is met de grootste dichtheid van domeinnamen. Per 100 inwoners worden er 28 .nl namen geregistreerd. Ter vergelijking: in België worden er per 100 inwoners 9 domeinnamen geregistreerd.

Mondiaal gezien doet het .nl domein het ook bijzonder goed. .nl is ‘s werelds 4de grootste extensie onder de landextensies. Ze wordt vooraf gegaan .cn (China), .co.uk (Verenigd Koninkrijk) en .de (Duitsland). Voorts blijkt de .nl extensie ook bijzonder populair te zijn bij particulieren. 38% van alle .nl domeinnamen staat op naam van een particulier. Particulieren maken dan ook een belangrijk groeisegment uit voor deze extensie.

Auteur

Comments zijn gesloten