Vanaf 1 mei kunnen er terug namen geregistreerd worden onder het .mx domein. Dit domein zal in drie fases worden vrijgegeven.

1) De pre-registration period: Deze periode loopt van 1 mei 2009 tot en met 31 juli 2009.

Tijdens deze periode kunnen de eigenaars van een domeinnaam onder een ander Mexicaans domein (.com.mx, .org.mx, .net.mx,…) hun naam registreren onder het .mx domein. De domeinnaam die je wenst te registreren onder .mx dient exact hetzelfde te zijn als de huidige domeinnaam. Als er 2 aanvragen binnenkomen om dezelfde naam onder .mx te registreren (vb iemand heeft een naam onder .org.mx en iemand anders dezelfde naam onder .com.mx), dan zal de .mx naam worden toegekend aan degene die de naam met de oudste registratiedatum heeft. Dus als de .org.mx naam geregistreerd is in 2006 en de .com.mx naam is geregistreerd in 2005 dan zal het .mx domein dus worden toegewezen aan de eigenaar van de .com.mx naam.

2) De quiet period: Deze periode loopt van 1 augustus 2009 tot en met 31 augustus 2009

Tijdens deze periode worden er geen nieuwe aanvragen aanvaard. Deze periode dient om alle aanvragen die gedaan zijn tijdens de pre-registration period en die nog een pending status hebben, verder te verwerken.

3) Initial registration period: Deze periode loopt van 1 september 2009 tot en met 31 oktober 2009

Tijdens deze periode kan iedereen die dit wenst een naam aanvragen onder het .mx domein. De aanvragen zullen behandeld volgens het first come, first served principe.

Auteur

Comments zijn gesloten